Hrvatska je, kao i mnogobrojne turističke destinacije, trenutno suočena s brojnim izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa.
Kako bi se turisti osjećali sigurno i zaštićeno cilj je educirati ih i upoznati s protokolima i mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti, nudeći im pritom ugodan boravak u našoj zemlji.
Cilj projekta „Safe stay in Croatia“ je uvođenje posebne oznake sigurnosti u Republici Hrvatskoj, informiranje turističkog sustava o njenom postojanju, uvjetima i načinu stjecanja, te u konačnici brendiranje Hrvatske kao sigurne destinacije.
U tu svrhu, Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica pristupit će realizaciji projekta „Safe Stay in Croatia“ koji uključuje: provedbu promotivne kampanje, izradu internetskih stranica kao središnjeg mjesta za informiranje javnosti o sigurnosnim protokolima izrađenim kroz Projekt koje će biti prevedene na 8 stranih jezika, popis subjekata kojima je dodijeljena oznaka usklađenosti, izrada 7 protokolarnih video materijala koji će se koristiti za kampanje na domaćem i stranom tržištu, izrada protokolarnih poklona za predstavnike medija te izrada i dostava oznake usklađenosti.
Oznaka „Safe stay in Croatia“ dodjeljivat će se svim zainteresiranim dionicima u turizmu, ali i drugim dionicima u lancu putovanja . Zahtjev za korištenje oznake podnosi se putem internetske stranice www.safestayincroatia.hr tako da se ispune osnovni podaci o kategoriji za koju se ponosi zahtjev, te se prihvaćaju Protokoli za siguran boravak u Hrvatskoj kao i nadzor nad poštivanjem propisanih protokola.
Nakon odobrenja zahtjeva korisnik dobiva oznaku u vektorskom obliku koju može koristiti u svim vrstama marketinškog alata za svoj objekt i dobiva informaciju oznaku u fizičkom obliku preuzme u nadležnoj turističkoj zajednici.
Ministarstvo turizma i sporta distribuirat će naljepnice županijskim turističkim zajednicama koje će ih raspodijeliti lokalnim turističkim zajednicama.
Korisnik će svoju naljepnicu preuzeti uz potvrdu o odobrenju zahtjeva (isprintanu ili pokazati na mobilnom telefonu) koja stiže na njegov email nakon što Ministarstvo verificira ispunjavanje uvjeta.
Evidencija o preuzetim naljepnicama obavezno će se voditi u excel tablici i bez popunjavanja iste turističke zajednice ne smiju korisniku dati naljepnicu.
Najljepše zahvaljujemo na Vašoj suradnji i ostanimo sigurni! Safe stay in Croatia Team : )

Ili ukratko, ako želite naljepnicu, prijavite se na: https://www.safestayincroatia.hr/hr/prijavite-se

1.Prirucnik-za-siguran-boravak-u-Hrvatskoj