Plaže u Lumbardi

Lumbarda plaža Pržina

Što znači riječ Pržina? Pržina je lumbarajska riječ za pijesak. Dovoljno govori…
Plaža je zaštićena od sjevernih vjetrova, plitka uvala okrenuta ka jugu omogućuje ugodno kupanje već u predsezoni, te često i do duboku u 11. mjesec. Pržina je veoma popularna i dobro posjećena plaža pa je stoga ponekad prepuna ljudi te je teško pronaći mjesto na plaži. Pržinu vole i turisti i lokalno stanovništvo koje dolaze na plažu radi zabave i druženja. Na plaži su dva fast food bara te postoji mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki. Na plažu ne dolaze samo gosti Lumbarde već je popularna među turistima čitavog otoka Korčule. Nekad je Pržina bila isključivo nudistička plaža, ali danas nudisti koriste stijenoviti dio uvale. Nudisti uživaju i kristalno čistom moru i privatnosti sa pogledom na prepunu plažu. Tako blizu svemu a u isto vrijeme tako daleko od svih. na stijenovitom dijelu plaže postoje dijelovi sa prirodnim hladom ispod borova, a zalazak sunca sa tog dijela uvale izgleda prekrasno. Odmah do plaže je veliki parking tako da je vrlo jednostavno doći na Pržinu automobilom.

Lumbarda plaža Bilin žal

Još jedna pješčana plaža u Lumbardi je Bilin žal. Nalazi se na suprotnoj strani od plaže Pržina, a udaljene su tek par minuta šetnje kroz vinogorje grka. Plaža Bilin žal ima pogled prema sjevero- istoku, poluotoku Pelješac i otocima korčulanskog arhipelaga. Na plaži, u srednjevjekovnoj građevini nalazi se odlična konoba. Duž plaže Bilin žal proteže se kameni zid koji pravi odličan hlad u popodnevnim satima. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. par metara od plaže nalazi se još jedan objekat koji poslužuje hranu i piće. Ako od plaže Bilin žal krenete prema istoku pronaći će te male šljnčane plažice i ravne stijenovite dijelove, raj za nudiste.

Lumbarda plaža Tatinja

Samo par minuta hoda od centra Lumbarde nalazi se plaža Tatinja. Također pješčana plaža sa pogledom prema sjeveru. Odmah poviše plaže je odlična picerija te odličan restoran.

Lumbarda plaža Marina Lumbarda

U samom centru Lumbarde, na sjevernom dijelu lokalne marine-lučice nalazi se šljunčana plaža sa pogledom na Pelješac i otočiće pred Lumbardom. Na plaži je popularni beach.bar, možete iznajmiti barke, morske skutere, kajake te pohađati školu jedrenja na dasci.

This post is also available in: ende