Turistička zajednica općine Lumbarda, zajedno sa ostalim turističkim zajednicama otoka Korčule u okviru zajedničkih aktivnosti projektno udruženih turističkih zajednica, a u suradnji s Feel IQM d.o.o., započela je s provođenjem projekta integralnog upravljanja kvalitetom u našoj destinaciji.

Pilot projekt započeo je 2017. godine na Lošinju, destinaciji koja je 2015. godine dobila UNWTO nagradu za inovaciju i kreativnost. Projekt IQM Destination trenutno se provodi u Hrvatskoj na području više turističkih zajednica (gradova, otoka, mjesta, regija, županija).

Projekt IQM Destination Lumbarda ima za cilj poticanje na izvrsnost, integrirati lokalne proizvode u turizam, razvijati destinacijske proizvode te mjeriti kvalitetu usluge i proizvoda u cijeloj destinaciji. Naglasak je upravo na povezivanju subjekata kako bi našim gostima pružili najbolju uslugu, promicali kvalitetu destinacije i poticali na izvrsnost.

IQM sustavno i kontinuirano provodi monitoring, prati razvoj kvalitete, savjetuje kako unaprijediti destinacijsku kvalitetu i promiče integriranost, lokalnu autohtonu priču, domaće kvalitetne proizvode, kulturu destinacije i stavlja u fokus kvalitetu i gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti.

U projekt IQM Destination Lumbarda mogu se uključiti svi koji svojim radom doprinose razvoju i kvaliteti turizma (ugostiteljski objekti, hoteli, privatni iznajmljivači, OPG-i, udruge, turističke agencije, atrakcije i dr.)

Nakon prijave na javni poziv slijedi marketing analiza, uključenje u edukativne i marketinške programe u cilju poticanja izvrsnosti i sinergija u destinaciji.

Ovim putem stoga pozivamo sve zainteresirane turističke subjekte koji svojim radom doprinose razvoju i kvaliteti turizma na području destinacije da se prijave na sudjelovanje u projektu ispunjavanjem Pristupnice na linku:

https://www.surveymonkey.com/r/JHSK8JT

Za sve dodatne informacije rado stojimo na raspolaganju.